info@ianubih.ba
Radnička cesta, 71000 Sarajevo

Pratite nas na:

https://ianubih.ba/wp-content/uploads/2022/12/edin-sik.jpg

Doc. dr. sc. EDIN MEĐEDOVIĆ

Sarajevo

Specijalista ginekologije i akušerstva, subspecijalista fetalne medicine i opstetricije; Master of ultrasound in Obstetrics and Gynecology

Klinički centar Univerziteta u Sarajevu; Sarajevo School of Science and Technology

Biografija

Rođen 04.09.1974. godine u Novom Pazaru. Diplomirao na Medicinskom fakultetu u Beogradu i time stekao zvanje doktora medicine. Specijalizaciju iz oblasti Ginekologija i akušerstvo počinje 2007. god na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu i 2011. godine polaže specijalistički ispit.

  1. godine završio edukaciju iz oblasti ultrazvučne dijagnostike u ginekologiji i porodništvu na Klinici Sv. Duh u Zagrebu, pod patronatom prof. dr. Asima Kurjaka, te iz oblasti fetalne ehokardiografije na klinici „Rebro“ Kliničkog bolničkog centra Zagreb, pod nadzorom prof. dr. Ivana Malčića. Educirao se u oblasti dijagnostičke i operativne histroskopije u okviru edukacijskog programa Evropske Akademije za ginekološku hirurgiju u Mariboru 2012. godine. Završio napredni nivo edukacije iz oblasti laparoskopske hirurgije u ginekologiji 2012. godine, edukaciju iz oblasti reproduktivne medicine na Klinici za ginekologiju u Ljubljani 2014. godine, te napredni nivo SHCE III edukacije iz oblasti zdravstvenog menadžmenta 2017-2018 godine. 2018. godine izabran u zvanje asistenta na Medicinskom fakultetu Univerziteta SSST za naučnu oblast Ginekologija, akušerstvo i reproduktivna medicina. 2019. godine obavio edukaciju iz oblasti  Ultrazvučnog praćenja fetalnog ponašanja i dobio sertifikat za poznavanje „KANET-a“ Ian Donld škole u Zagrebu.

Godine 2019. stekao zvanje Master of ultrasound in Obstetrics and Gynecology, Ian Donald Inter-university School of Medical Ultrasound. Položio subspecijalistički ispit iz oblasti Fetalna medicina i opstetricija 2021. godine. Doktorsku disertaciju pod nazivom “The influence of blood flow in uterine arteries measured by Doppler on fetal behavior in preeclampsia” odbranio 2021. godine na Medicinskom fakultetu Sarajevo School of Science and Technology. Iste godine izabran u akademsko zvanje docent na Medicinskom fakultetu Univerziteta SSST na već istom predmetu.

Kao autor i koautor objavio preko 20 naučnih radova. Član je istraživačkog tima Ian Donald School, internacionalnog udruženja ultrasoničara u ginekologiji i opstetriciji ISUOG, te suradni član Internacionalne akademije nauka i umjetnosti u Bosni i Hercegovini (IANUBIH). Član je i predsjednik nadzornog odbora Udruženja za perinatalnu medicinu BiH. Stalni je recenzent više internacionalnih medicinskih časopisa. Učesnik je brojnih naučnih skupova u zemlji i inostranstvu.

https://ianubih.ba/wp-content/uploads/2021/11/ianubihlogo.png
Radnička cesta 34, 71000 Sarajevo
+387 33 569 540
info@ianubih.ba

Pratite nas na:

IANUBIH – Internacionalna Akademija Nauka i Umjetnosti u Bosni i Hercegovini

Copyright © IANUBIH