info@ianubih.ba
Radnička cesta, 71000 Sarajevo

Pratite nas na:

https://ianubih.ba/wp-content/uploads/2021/07/IVICA-ZALUD-Doktor-medicine-FACOG-FAIUM-FAGOS.png

IVICA ZALUD, Doktor medicine, FACOG, FAIUM, FAGOS

Honolulu, Hawai'i, SAD

Profesor i stolica Kosasa za OB / GYN i zdravlja žena na Univerzitetu Hawaii, Medicinski fakultet John A Burns, Honolulu, Hawaii, SAD

Biografija

Dr. Ivica Zalud diplomirao je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu u Hrvatskoj, gdje je i doktorirao na doppler ultrazvuku. Završio je OB / GYN rezidenciju u Univerzitetskoj bolnici Winthrop u Mineoli, NY i stipendiju na MFM na Georgetown University u Washingtonu, DC. Certifikovan je od ABOG-a općenito OB / GYN i MFM. Izabran je za članove ACOG-a, AIUM-a i AGOS-a. Trenutno je profesor, a Kosasa je predsjedavaji Odjela za OB / GYN na Medicinskom fakultetu John A Burns, Sveučilište Hawaii u Honoluluu. Dr. Zalud je bio osnivač programa za stipendije MFM-a. Njegov međunarodni portfolio uključuje zamjenika direktora Interuniverzitetskog fakulteta za medicinu ultrazvuka Iana Donalda, pomoćnog urednika i urednika recenzija časopisa Journal of Perinatal Medicine, bivšeg potpredsjednika Svjetske asocijacije perinatalne medicine i potpredsjednika časopisa „The Fetus kao pacijent ”Međunarodno društvo.

Izabran je za člana Međunarodne akademije za perinatalnu medicinu. Doktor Zalud je 2017. godine nagrađen kao Havajski doktor godine. Objavio je 255 recenziranih radova, poglavlja u knjigama i sažetke. Uređivao je udžbenik o dopleru u OB / GYN. Dobitnik je brojnih nacionalnih i međunarodnih nagrada i bio je pozvani govornik ili usmeni izlagač izvornih istraživanja na 132 nacionalne / međunarodne konferencije. Njegova klinička i istraživačka interesovanja uključuju dopler ultrazvuk, prenatalnu dijagnozu i primjene ultrazvuka kod pacijenata u postmenopauzi. Dugi niz godina bio je proglašen najboljim doktorom na Havajima.

https://ianubih.ba/wp-content/uploads/2021/11/ianubihlogo.png
Radnička cesta 34, 71000 Sarajevo
+387 33 569 540
info@ianubih.ba

Pratite nas na:

IANUBIH – Internacionalna Akademija Nauka i Umjetnosti u Bosni i Hercegovini

Copyright © IANUBIH