info@ianubih.ba
Radnička cesta, 71000 Sarajevo

Pratite nas na:

Dani AkademijeNovostiRazred za dijasporuKonferencija Putevi dijaspore i domovine u organizaciji Internacionalne akademije nauka i umjetnosti u BiH okuplja govornike iz cijelog svijeta. Izv. prof. dr. sc. Tado Jurić će govoriti na temu ‘Četiri mita o iseljavanju’

6 Maja, 2022

Od akademske godine 2015./2016. Tado Jurić radi kao na Hrvatskom katoličkom sveučilištu, a od 2019./2020. i na Fakultetu Hrvatskih studija na Odsjeku demografije i hrvatskog iseljeništva. Radio je u Bavarskoj od 2009. do 2013, kao koordinator hrvatske nastave u inozemstvu. Na Sveučilištu Friedrich-Alexander Nürnberg-Erlangen i LMU München doktorirao je političke znanosti disertacijom: „Bosnien und Herzegowina, Serbien und Kroatien auf dem Weg zur EU-Mitgliedschaft“.

Osim stečenog znanstveno-nastavnog iskustva u posljednjih nekoliko godina, znanstveno se usavršavao u SR Njemačkoj i SAD-u. Objavio je preko 40 znanstvenih radova na njemačkom, engleskom i hrvatskom jeziku. Kao regionalni stručnjak citiran je u brojnim europskim medijima kao i hrvatskim i medijima Zapadnog Balkana: Frankfurter Allgemeine Zeitung, Deutsche Welle, Kleine Zeitung, Rennovabis, DPA, Globus, VL, JL, HRT itd. Podrijetlom je iz Bosanske Posavine.

 

 

fb Tado juric
https://ianubih.ba/wp-content/uploads/2021/11/ianubihlogo.png
Radnička cesta 34, 71000 Sarajevo
+387 33 569 540
info@ianubih.ba

Pratite nas na:

IANUBIH – Internacionalna Akademija Nauka i Umjetnosti u Bosni i Hercegovini

Copyright © IANUBIH