info@ianubih.ba
Radnička cesta, 71000 Sarajevo

Pratite nas na:

https://ianubih.ba/wp-content/uploads/2021/07/MirzadaPasic.png

Prof.dr.med., Mr. sci. MIRZADA (PAŠIĆ) KURBAŠIĆ

Louisville, KY USA

Profesor pedijatrije
ŠKOLA MEDICINE, UNIVERZITET U LOUISVILLEU

Biografija

Mirzada Pašić Kurbašić rođena je 1955. godine u Tuzli, u Bosni i Hercegovini. Doktorirala je i magistrirala iz kliničkih istraživanja u Sarajevu i Tuzli. Završila je pedijatrijsku rezidenciju u Sarajevu i Louisvilleu, Kentucky, i Opću akademsku pedijatrijsku stipendiju u Louisvilleu 1994. godine.

Trenutno je profesor pedijatrije na odjelima za opću i međunarodnu pedijatriju na Univerzitetu Louisville i polazni ljekar u Norton Healthcare. Imala je glavne uloge u Globalnoj specijalnoj zdravstvenoj grupi Akademske pedijatrijske asocijacije i Odjelu za globalno zdravlje Američke akademije za pedijatriju. Predavala je na nekoliko kontinenata, a sudjelovala je na mnogim nacionalnim i međunarodnim sastancima, kongresima i webinarima.

Objavila je preko 20 obnovljenih radova i bila je suistraživač u brojnim kliničkim ispitivanjima u pedijatrijskoj dobnoj skupini.

Dobitnica je nekoliko nagrada, uključujući nagradu MOSAIC (Multikulturne mogućnosti za uspjeh i postignuća u našoj zajednici); uvaženi građanin izjavom Jerryja E. Abramsona, gradonačelnika Louisvillea; Američka akademija za pedijatriju Osobna nagrada za promociju snaga adolescenata.

Tečno govori engleski, bosanski, hrvatski i srpski.

https://ianubih.ba/wp-content/uploads/2021/11/ianubihlogo.png
Radnička cesta 34, 71000 Sarajevo
+387 33 569 540
info@ianubih.ba

Pratite nas na:

IANUBIH – Internacionalna Akademija Nauka i Umjetnosti u Bosni i Hercegovini

Copyright © IANUBIH