info@ianubih.ba
Radnička cesta, 71000 Sarajevo

Pratite nas na:

NovostiRazred za održivi razvojAkademik Tomislav Dubravac, voditelj razreda za Održivi razvoj u posjeti Bosanskoj Posavini

26 Oktobra, 2021

Redovni član Internacionalne akademije nauka i umjetnosti u BiH, voditelj razreda za  Održivi razvoj, Tomislav Dubravac proteklih je dana posjetio Općine i Gradove u Bosanskoj Posavini.Tema radnih sastanaka je bila upoznavanje sa strukturom, ciljevima i planiranim aktivnostima Internacionalne akademije nauka i umjetnosti u BiH. Naglasak i glavna tema sastanaka je bila upoznavanje sa predstojećim Znanstvenim skupom: „Bosanska Posavina 2030: stanje i izazovi budućnosti“ koji Akademija i razred za Održivi razvoj planiraju organizirati 20.11.2021. godine u Zagrebu.

Dana 01.10.2021. posjetio je Predsjednika Vlade Županije Posavske, g. Đuru Topića, a 22.10.2021. Općinu Šamac, gdje bio primljen kod zamjenika Načelnika g. Đure Ivanovića te istoga dana i Gradonačelnika Brčko Distrikta g. Eseda Kadrića. U susretljivim razgovorima izraženo je zadovoljstvo i dana podrška najavljenim aktivnostima naše Akademije i razreda Održivi razvoj vezano za tematski skup o Bosanskoj Posavini. Također su otvorene i druge mogućnosti suradnje, posebice održavanjem tematskih skupova u Bosanskoj Posavini. U narednom razdoblju planira se posjeta i drugim Gradovima i Općinama s ciljem upoznavanja sa radom i aktivnostima Akademije.

https://ianubih.ba/wp-content/uploads/2021/11/ianubihlogo.png
Radnička cesta 34, 71000 Sarajevo
+387 33 569 540
info@ianubih.ba

Pratite nas na:

IANUBIH – Internacionalna Akademija Nauka i Umjetnosti u Bosni i Hercegovini

Copyright © IANUBIH