info@ianubih.ba
Radnička cesta, 71000 Sarajevo

Pratite nas na:

NovostiAKADEMIK ŽARKO PRIMORAC DOBITNIK ZAHVALNICE HRVATSKOG DRUŠTVA EKONIMISTA

28 Novembra, 20230

Na ovogodišnjem okupljanju Hrvatskog društva ekonomista (HDE), održanom od 08.-10. studenoga 2023. godine u Opatiji, akademiku Žarku Primorcu, redovitom članu Internacionalne akademije nauka i umjetnosti u Bosni i Hercegovini, Predsjedniku Senata,  dodijeljena je Zahvalnica za izniman doprinos razvoju, djelovanju i promicanju ugleda Hrvatskog društva ekonomista povodom 30. obljetnice Društva.

Akademik Primorac, dugogodišnji je član Glavnog odbora Društva i je jedan od šestorice nagrađenih članova kojima su dodijeljena posebna priznanja. Nagradom akademiku Primorcu ukazana je velika čast, ali i čast našoj Akademiji, čime je i vidljivost došla do izražaja.

Na savjetovanju Hrvatskog društva ekonomista održano je niz odličnih predavanja, diskusija i ideoloških konfrontacija nekih od najuglednijih ekonomskih umova Hrvatske. Između ostaloga, obraćanje umjetne inteligencije sudionicima, preko punih pet panela i tri sraza stavova tijekom tri dinamična opatijska dana. Ovogodišnje savjetovanje obilovalo je prilikama za čuti kako ekonomsku politiku Republike Hrvatske promišljaju oni koji je kroje, oni čiji poduzetnički podvizi ovise o njoj i oni koji je analiziraju.

Nakon osamostaljivanja Hrvatske države, na Ekonomskom fakultetu i Ekonomskom institutu u Zagrebu,  pokrenuta je incijativa za utemeljenje hrvatske udruge ekonomista. Od tada Društvo veoma uspješno djeluje: pokrenulo je brojne projekte za uspješnu tranziciju hrvatskog gospodarstva, aktivno surađuje sa Vladom  i drugim institucijama Republike Hrvatske  na raznim projektima izgradnje efikasnijeg ekonomskog sustava, uspostavilo je aktivnu suradnju na međunarodnom planu sa drugim savezima ekonomista i Svjetskim kongresom ekonomista. Istovremeno, sa osnivanjem Društva, obnovljeno je tradicionalno savjetovanje hrvatskih ekonomista u Opatiji, koje je utemeljeno prije 55 godina.

Misija Društva: Hrvatsko društvo ekonomista je posvećeno promociji i razvoju ekonomske struke i znanosti s ciljem razvoja hrvatskoga gospodarstva uključivanjem akademskih, poslovnih, političkih i drugih predstavnika društva u oblikovanje ekonomskih politika za gospodarski održivi rast i ekonomsku uspješnost Hrvatske u širem okruženju.

Akademik Tomislav Dubravac, Zagreb, 27. studenog 2023.

https://ianubih.ba/wp-content/uploads/2023/11/ZAHVALNICA-ZARKO-rotated.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

https://ianubih.ba/wp-content/uploads/2021/11/ianubihlogo.png
Radnička cesta 34, 71000 Sarajevo
+387 33 569 540
info@ianubih.ba

Pratite nas na:

IANUBIH – Internacionalna Akademija Nauka i Umjetnosti u Bosni i Hercegovini

Copyright © IANUBIH