info@ianubih.ba
Radnička cesta, 71000 Sarajevo

Pratite nas na:

NovostiU ORGANIZACIJI IANUBiH ODRŽAN OKRUGLI STO „KUDA IDE BOSNA I HERCEGOVINA?“

29 Novembra, 2021

U organizaciji Intrnacionalne akademije nauka i umjetnosti u Bosni i Hercegovini, 27.11.2021. godine u Sarajevu, uspješno održan Okrugli sto pod nazivom „Kuda ide Bosna i Hercegovina?“.

Kako je i najavljeno, prije samoga skupa, organizovana je konferencija za novinare, u kojoj su voditelji Razreda imali priliku da novinare i javnost upoznaju sa radom svoga razreda, prošlim te budućim aktivnostima.

Učešće u radu Okruglog stola uzeli su akademici Asim Kurjak, predsjednik IANUBiH, akademik Sead Alić, voditelj Razreda za humanističke nauke i kulturu IANUBIH, akademik Žarko Papić, redovni član i potpredsjednik IANUBIH, akademik Žarko Primorac, redovni član i predsjednik Senata IANUBiH, akademik Halima Resić, redovna članica i potpredsjednica IANUBIH i te akademik Izet Mašić, redovni član i potpredsjednik IANUBiH.

Akademik Asim Kurjak, je kroz temu “Nisu li našoj zemlji potrebniji znanstveni lideri i kreativan znanstveni podmladak više nego milijuni dolara?!” ujedno izložio i argumente koji idu u prilog potvrdnoj tezi o tome da su nam znanje i nauka potrebni kako bismo se suočili s realnošću u kojoj moramo dati adekvatan odgovor na velike promjene u svim oblastima bh. društva, ali i aktivno učestvovati u procesima globalizacije.

Akademici su se kroz svoja predavanja dotakli mnogih tema i problema sa kojima se naše društvo susreće, ali i dali potencijalna rješenja i odgovore na neka vrlo važna pitanja koja se tiču svakog građana Bosne i Hercegovine.

Po završetku okruglog stola upriličen je bogat kulturno-umjetnički program u izvedbi suradnog člana IANUBiH, predsjednika Opere HNK Zagreb, bas-bariton i hrvatskog opernog prvaka Giorgio Suriana.

https://ianubih.ba/wp-content/uploads/2021/11/ianubihlogo.png
Radnička cesta 34, 71000 Sarajevo
+387 33 569 540
info@ianubih.ba

Pratite nas na:

IANUBIH – Internacionalna Akademija Nauka i Umjetnosti u Bosni i Hercegovini

Copyright © IANUBIH