info@ianubih.ba
Radnička cesta, 71000 Sarajevo

Pratite nas na:

NovostiRazred za dijasporuČestitamo našoj voditeljici razreda za dijasporu Edini Seleskovic

18 Jula, 2021

Umjetnica Edina Selesković, članica IANUBIH, voditeljica razreda za dijasporu,  primila je internacionalno značajnu nagradu „Primio Arbiter fata verde SyArt 2021.“ za najbolju umjetničku instalaciju ove godine. Nagradu je uručio gradonačelnik Grada Sorrento.

Selesković je otvorila postavku instalacije Think Freedom na prestižnom internacionalnom festivalu savremene umjetnosti – SyArt Sorrento Festival (Italija).

Ova selekcija umjetnika iz cijelog svijeta, sada u svom petom izdanju, daje svjetsku atmosferu jednom od najljepših gradova sredozemne obale dok je postavka radova u zaštićenom spomeniku kulture – Nacionalnoj Villi Fiorentino.

Nacionalna  Villa Fiorentino jedno je od najfotografiranijih mjesta na svijetu,  te izazov za svakog  savremenog  umjetnika a posebno projekata umjetničkih instalacija kao što je Think Freedom, da je oplemeni savremenom umjetnošću.

Čestitamo našoj voditeljici razreda za dijasporu i želimo joj mnogo uspjeha u budućem radu.

 

Link :

https://radiokameleon.ba/2021/07/17/sorrento-2021-prestizna-internacionalna-nagrada-za-najbolju-umjetnicku-instalaciju-ove-godine-u-rukama-je-nase-edine-seleskovic/

https://ianubih.ba/wp-content/uploads/2021/07/Sorrento4-660x330-1.jpeg
https://ianubih.ba/wp-content/uploads/2021/11/ianubihlogo.png
Radnička cesta 34, 71000 Sarajevo
+387 33 569 540
info@ianubih.ba

Pratite nas na:

IANUBIH – Internacionalna Akademija Nauka i Umjetnosti u Bosni i Hercegovini

Copyright © IANUBIH