info@ianubih.ba
Radnička cesta, 71000 Sarajevo

Pratite nas na:

NovostiRazred za dijasporuČestitke dr. Šabić-El-Rayess

18 Jula, 2021

Dr. Amra Šabić-El-Rayess, članica IANUBIH, dobila je od Predsjednika Sjedinjenih Američkih Država, Joe Biden-a pismo, vezano za njenu knjigu #TheCatINeverNamed / Mačka Kojoj Nikad Nisam Dala Ime koja se sada nalazi i u Bijeloj Kući kao i za njen dobrovoljan rad vezan za Bosnu i Hercegovinu i edukaciju narednih generacija o mržnji zbog koje može da potone svako društvo, kako u BiH tako i u SAD-u. Evo par rečenica iz pisma:

“Draga Amra,

Hvala ti na tome što si podijelila svoju priču sa mnom i na tvojoj knjizi Mačka Kojoj Nikad Nisam Dala Ime. Ja sam inspirisan tvojom hrabrošću i snagom koju su pokazala uprkos srceparajucoj tragediji i prognanstvu.

Tvoja hrabrost i odlučnost su primjeri za tvoje kćerke, Dinah-u i Jannah-u. Ti si postala upravo dio ideje koja čini Ameriku…”

Ostatak pisma je fokusiran na Bosnu i Hercegovinu i odlučnost Amerike da pomogne ostvarenju sigurnosti i prosperiteta u BiH.

Kako dr. Šabić-El-Rayess ističe, njen posao se nastavlja- posao čiji je cilj da je manje mržnje i više mira, razuma, sreće i uspjeha za sve dobre ljude i u BiH i širom svijeta.

Čestite dr. Šabić-El-Rayess na sjajnom uspjehu I želimo joj mnogo sreće u budućem radu.

https://ianubih.ba/wp-content/uploads/2021/07/pismo_novost.png
https://ianubih.ba/wp-content/uploads/2021/11/ianubihlogo.png
Radnička cesta 34, 71000 Sarajevo
+387 33 569 540
info@ianubih.ba

Pratite nas na:

IANUBIH – Internacionalna Akademija Nauka i Umjetnosti u Bosni i Hercegovini

Copyright © IANUBIH